Dekorativna cigla – Stone Ideale

Firma “Design group Almazan” pod brend imenom Stone Ideale od 2006. predstavlja srpskom tržištu dekorativnu ciglu koja ne samo da klijentu omogućava veran izgled cigle iz perioda Rimskog carstva i Rusije carice Ekaterine već i savremen građevinski materijal koji izuzetno odgovara eksterijeru i enterijeru.

Šta je , u stvari, dekorativna cigla?

Tradicionalna cigla je zidni građevinski materijal koji se dobija formiranjem, pečenjem i sušenjem plastične smese glinenog materijala, peska i vode.
Napredovanje čovečjeg uma dovelo je do inovacija u svim sferama. Jedna od inovacija tiče se građevinarstva i materijala koji se u njemu koriste. Dekorativna cigla je cigla koja se dobija mešanjem cementa, peska i aditiva. Zbog načina izrade i kvaliteta sve više dobija na značaju.
Stone Ideale dekorativna cigla je u osnovi tankoslojna olakšana betonska ploča izrađena od portlandskog belog cementa, separiranog sitnog peska , perlita i niza aditiva i pigmenata kako bi dostigla prirodnu strukturu kamena, odnosno, cigle.

Najbolja dekorativna cigla na tržištu – evo i zašto.

Cement je vezivno sredstvo , tj., hidrauličko vezivo koje se u reakciji s vodom stvrdnjava. Konkurentske firme uglavnom koriste običan sivi cement koji je za 30% slabiji od belog cementa i ne sadrži additive koji štite od mraza, vlage, buđi i sivo zelene je boje a ona znatno utiče na finalnu boju cigle. Pored navedenih karakteristika običan sivi cement je jeftiniji i samim tim dekorativne cigle su lošijeg kvaliteta.

Stone Ideale u proizvodnji dekorativne cigle koristi beli cement.

Beli cement sadrži sredstvo za beljenje što našim dekorativnim ciglama omogućava da se dobije jasnija nijansa boja. Beli cement je otporan na atmosferske uticaje što naše proizvode čini trajnijim.

Stone Ideale u proizvodnji dekorativne cigle ne koristi gips. Gips je mekan, porozan. U unutrašnjim prostorijama upija mirise i lako se grebe. Na mrazu upija vlagu, runi se, otpada i , na kraju, raspada. Gips se naknadno farba posle livenja i tanki sloj boje se lako grebe i bledi. Dekorativna cigla Stone Ideale je cigla koja zbog načina proizvodnje i materijala štiti od mraza, buđi, vlage. Tekstura i boja su postojani. Lako postavlja na bilo kakve ravne površine, rigips-ploče, stiropor.

Preporučuje se da se dekorativna cigla ugrađuje sa fugom od 8-12mm kako bi se dobio utisak pravog zida od cigli.
Upotreba dekorativne cigle u dizajnu enterijera i eksterijera.

Želite da osavremenite izgled stana,poslovnog prostora, dvorišta dekorativnom ciglom?

Stone Ideale dekorativne cigle su Vaš partner u tom poduhvatu.

Dekorativna cigla Stone Ideale je odličan izbor za opremanje restorana, kafića, barova koji žele da stvore ambijent Etno stila. Dekorativnom ciglom Stone Ideale možete napraviti ogradu, stazu, letnjikovac. Bilo da je u pitanju enterijer ili eksterijer dekorativna cigla Stone Ideale je odličan izbor.

Dekorativna cigla kao građevinski materijal sve više postaje odabir arhitekti, građevinara, projektanata. Stone Ideale dekorativne cigle imaju širok spektar boja, tekstura ioblika. Želja klijenata je na prvom mestu kako u pogledu količine tako i u pogledu finalnog proizvoda. Dekorativna cigla Stone Ideale će oblikovati ambijent i stil prema Vašoj zamisli!

Kontaktirajte nas putem telefona : +381 62 220 988 ili putem popunjavanja kontakt forme na našem sajtu – Dostava se vrši na teritoriji cele Srbije.

Sve što je potrebno da i Vaš enterijer i eksterijer budu ukrašeni dekorativnom ciglom je da nas pozovete!

ONLINE KATALOG

GALERIJA

ČESTA PITANJA