Rustik cigla – Terra Cotta 300

1.600,00 рсд

Prepečena stara cigla bi bio pravi naziv za ovaj proizvod. Ova rustik cigla je varijanta koja ima sve osobine kao i terra cotta samo sto smo kao kod mnogih slučajeva radili eksperimente sa pigmentima.

Opis

Prepečena stara cigla bi bio pravi naziv za ovaj proizvod. Ova rustik cigla je varijanta koja ima sve osobine kao i terra cotta samo sto smo kao kod mnogih slučajeva radili eksperimente sa pigmentima. Ovakva prirodna cigla postoji ali je retkost, jer tamno crvenu boju imaju samo one cigle koje su prilikom pečenja blize vatri i njih je vrlo malo. Ukoliko želite da na Vašoj fasadi dominira tamno crvena cigla to ce biti jako zahtevno i skupo.

Nasa imitacija cigle ce rešiti Vas problem bez dodatnih troškova i selelkcije „ovu stavi a ovu odbaci“ Posle završetka radova ce malo ko osim nas i Vas znati da je u pitanju veštacka cigla. Varijanta na slici je sa svetlo sivom fugnom, a bela ili potpuno crna fugna takodje odlicno prijanjaju na tamno crvenu ciglu. To je vec stvar ukusa, malo ima veze i sa ostalim detaljima u prostoru ili fasadi koja se oblaze, ali bez obzira za koju se varijantu odlučite gotovo sigurno necete pogrešiti.

Važno!!!!

Za pokrivanje 1 m2 potrbno je 48  listele na način kako je prikazanao na slici. Cena je formirana sa uračunatom fugnom od 1cm. Ovakav nacin računanja je neophodan kako bi izbegao nesporazum koji se neminovno javlja posle postavljanja. Na primer: Želite da pokrijete površinu 5m2 i shodno tome ste i kupili 5m2 bez uračunate fugne.

Posle postavljanja bi se pojavio višak oko 7-8%. Taj višak ne mozemo da primimo nazad jer je raspakovan i u 99% slučajeva isprljan ili ostećen nepažnjom majstora. Takav ne moze biti ponovo vraćen u paket i prodat nekom sledećem kupcu.

Zbog toga smo cenu listele smanjili za 8% i utanačili. Tako da  kad želite da pokrijete 5 m2 bice isporučeno dovoljno listela za pokrivanje 5m2 sa uračunatom fugnom od 1cm.

Ukoliko želite da postavite listele bez fugni obavezno nam naglasite Vašu želju i mi ćemo znati da Vas posavetujemo koliko Vam je tačno i čega potrebno.

Tehničke karakteristike

Listela –                  Dimenzije: 23cm x 7-7.5cm   – debljina 10-12mm.

Ugaoni element-  Dimenzije: Duži deo ugla 17cm kraći deo ugla 8cm visina 7-7.5cm debljina 10 – 12mm.

Pakovanje

Jedan paket listele sadrži 0.5m2 (24 komada), upakovano je u dva reda i stegnuto termo-folijom.

Težina: 1 paket-8,5-9kg (0,5m2)

Jedan paket ugaonih elemenata sadrži 0.98m1 (12 komada) u dva reda po 6 komada i stegnuto termo-folijom.

Težina: 1 paket- 5,5-6kg (0,98m1)

Title

Go to Top