Rustik cigla-Harvest Sand chc

1.600,00 рсд

Ћерпич (или Черпић), potice od Ruske ili Bugarske reci “ Кирпич“ sto u prevodu znaci cigla. U Srbiji je od davnina,  poznata je jos pod imenom Tugla. Tugla je nepečena opeka koja se radila ručno od blata. Kao vezivno sredstvo u glinu je dodavana slama ili svinjska dlaka koja je držala i povezivala smesu.

Opis

Ћерпич (или Черпић), potiče od Ruske ili Bugarske reci “ Кирпич“ sto u prevodu znači cigla. U Srbiji je od davnina,  poznata još pod imenom Tugla. Tugla je nepečena opeka koja se radila ručno od blata. Kao vezivno sredstvo u glinu je dodavana slama ili svinjska dlaka koja je držala i povezivala smesu. Sa glinom se takodje mešao i pesak a ponekad čak i balega.Takva smesa se potom stavljala u drvene kalupe i sušila na suncu. Trudili smo se da dobijemo baš upravo tu boju da posmatrač kaže:  Ovo je glina sušena na suncu.

Naša dekorativna cigla u ovom slučaju sadrži nekoliko nijansi svetlo braon boje koje se usled vibracije mešaju i dobijaju neku sasvim novu dimeziju. Naravno, po želji kupca uvek može da se nešto koriguje, doda ili oduzme i napravi tačno ono šta kupac želi.

Važno!!!!

Za pokrivanje 1 m2 potrbno je 48  listele na način kako je prikazanao na slici. Cena je formirana sa uračunatom fugnom od 1cm. Ovakav nacin računanja je neophodan kako bi izbegao nesporazum koji se neminovno javlja posle postavljanja. Na primer: Želite da pokrijete površinu 5m2 i shodno tome ste i kupili 5m2 bez uračunate fugne. Posle postavljanja bi se pojavio višak oko7-8%.Taj višak ne mozemo da primimo nazad jer je raspakovan i u 99% slučajeva isprljan ili ostećen nepažnjom majstora. Takav ne moze biti ponovo vraćen u paket i prodat nekom sledećem kupcu.  Zbog toga smo cenu listele smanjili za 8% i utanačili tako da  kad želite da pokrijete 5 m2 bice Vam isporučeno dovoljno listela za pokrivanje 5m2 sa uračunatom fugnom od 1cm.

Ukoliko želite da postavite listele bez fugni obavezno nam naglasite Vašu želju i mi ćemo znati da Vas posavetujemo koliko Vam je tačno i čega potrebno.

Tehničke karakteristike

Listela –                  Dimenzije: 23cm x 7-7.5cm   – debljina 10-12mm.

Ugaoni element-  Dimenzije: Duži deo ugla 17cm kraći deo ugla 8cm visina 7-7.5cm debljina 10 – 12mm.

Pakovanje

Jedan paket listele sadrži 0.5m2 (24 komada), upakovano je u dva reda i stegnuto termo-folijom.

Težina: 1 paket-8,5-9kg (0,5m2)

Jedan paket ugaonih elemenata sadrži 0.98m1 (12 komada) u dva reda po 6 komada i stegnuto termo-folijom.

Težina: 1 paket- 5,5-6kg (0,98m1)

Title

Go to Top