Belgijska cigla – Terra Cotta

1.400,00 рсд

Terakota ili “TerraCotta”  je latinski naziv za vrstu keramike i potiče jos iz Stare Grčke. Terakota je pečena glina od koje se od davnina pa do  danas prave razni predmeti i zanimljivosti.

Opis

Terakota ili “TerraCotta”  je latinski naziv za vrstu keramike i potiče jos iz Stare Grčke. Terakota je pečena glina od koje se od davnina pa do  danas prave razni predmeti i zanimljivosti. Najčesće terakotu danas srećemo u vidu gradjevinskih mateijala kao sto su cigla, crep, keramička pločica, zatim glineno posudje I razne ukrasne figurice u vidu suvenira itd…

Mi smo se potrudili da  naše listele iako nisu od pečene gline imaju boju kao stara cigla. Da neke budu pomalo prepečene i crnkaste a neke imaju I beličaste fleke koje podsecaju na šalitru. Dugim nizom ekperimenata u tome smo i uspeli. Tako je i nastala belgijska cigla Terra Cotta.

Važno!!!!

Za pokrivanje 1 m2 potrbno je 52  listele na način kako je prikazanao na slici. Cena je formirana sa uračunatom fugnom od 1cm. Ovakav način računanja je neophodan kako bi izbegli nesporazum koji se neminovno javlja posle postavljanja. Na primer: Želite da pokrijete površinu 5m2 i shodno tome ste i kupili 5m2 bez uračunate fugne. Posle postavljanja bi se pojavio višak oko 7-8%.Taj višak ne možemo da primimo nazad jer je raspakovan i u 99% slučajeva isprljan ili ostećen nepažnjom majstora. Takav ne moze biti ponovo vraćen u paket i prodat nekom sledećem kupcu.  Zbog toga smo cenu listele smanjili za 8% i utanačili tako da  kad želite da pokrijete 5 m2 biće Vam isporučeno dovoljno listela za pokrivanje 5m2 sa uračunatom fugnom od 1cm.

Ukoliko želite da postavite listele bez fugni obavezno nam naglasite Vašu želju i mi ćemo znati da Vas posavetujemo koliko Vam je tačno i čega potrebno.

Tehničke karakteristike

Listela –                  Dimenzije: 23cm x 7cm   – debljina 10-12mm.

Ugaoni element-  Dimenzije: Duzi deo ugla 22cm kraci deo ugla 9cm visina 7cm debljina 10 – 12mm.

Tezina: 1 paket listela-priblizno 10kg (0.5m2)

1 paket uglova- priblizno 8kg (0.98m1)

Pakovanje

Jedan paket listele sadrzi 0.5m2 (26 komada), upakovano je u dva reda i stegnuto termo-folijom.

Jedan paket ugaonih elemenata sadrzi 0.98m1 (12 komada) u dva reda po 6 komada i stegnuto termo-folijom.

Title

Go to Top